Dienst longziekten: een functie van staflid (deeltijds of voltijds)


 “De Dienst Longziekten van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) heeft een vacature voor een longarts-staflid met aantekening in de Slaapgeneeskunde. De Dienst Longziekten is pionier in Vlaanderen voor chronische CPAP-therapie en bouwde de OSAS-conventie in de voorbije decennia uit tot één van de grootste van het land. Een uitgebreid team van artsen en ventilatiedeskundigen stelt zowel eenvoudige als complexe behandelingen in, in samenwerking met het Multidisciplinair Slaapcentrum. Het UZA draagt veiligheid en kwaliteitsvolle zorg hoog in het vaandel en behaalde in 2015 de internationale JCI-accreditatie.

0.6-1.0 fte Longarts-somnoloog (M/V).

Het betreft een voltijdse of deeltijdse aanstelling als staflid voor een in België erkend medisch specialist(e) in de Longziekten, met bijzondere interesse in de somnologie, met of zonder PhD. De kandida(a)t(e) verricht poliklinische patiëntenzorg in het kader van de diagnose en behandeling van slaap gebonden ademhalingsstoornissen. Kandidaten hebben een relevante kennis in dit domein, of zijn bereid die te verwerven en/of zich hierin verder te verdiepen. Uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek in het domein van de klinische somnologie behoort tot de opdracht en kan leiden tot het behalen van een doctoraat in de medische wetenschappen (PhD). Bovendien zal de kandidaat/kandidate meewerken aan het academisch curriculum van zowel het graduaat als het postgraduaat onderwijs van de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de U Antwerpen en deelnemen aan de wachtbeurtrol van de dienst. Kandidaten kunnen daarnaast ook worden ingeschakeld in andere activiteiten van de afdeling, waaronder de diagnose en behandeling van astma en COPD. Wij bieden een marktconform salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. ASO’s in het laatste jaar van hun opleiding kunnen ook hun kandidatuur stellen.

 

(vacaturenr. 2018/014)

ALGEMENE VOORWAARDEN

De kandidaten dienen :

  1. in het bezit te zijn van het diploma van doctor in de genees-, heel- en verloskunde of arts;
  2. het recht te genieten om in België de geneeskunde uit te oefenen;
  3. de vereiste lichamelijke geschiktheid te bezitten;
  4. deelname aan een georganiseerd wachtsysteem is essentieel.

 

 

KANDIDATUURSTELLING

Gebeurt uitsluitend op het daartoe bestemde sollicitatieformulier, dat overgemaakt dient te worden aan:

 

Universitair Ziekenhuis Antwerpen

T.a.v. mevr. Hildegard Hermans

Directeur personeel

Wilrijkstraat 10

2650 EDEGEM

 

Uiterlijk op woensdag 31 oktober 2018 voor 17.00 uur

Bedoelde formulieren dienen aangevraagd te worden op de personeelsdienst van het UZA (tel.: 03 821 51 92 of sigrid [dot] lenaerts [at] uza [dot] be). Voor inlichtingen kan contact worden opgenomen met Prof. Dr. Jan Van Meerbeeck, diensthoofd Longziekten (Tel 03/821.50.89, jan [dot] vanmeerbeeck [at] uza [dot] be) of Prof. Dr. Johan Verbraecken, medisch coördinator Multidisciplinair Slaapcentrum (Tel 03/821.35.93., johan [dot] verbraecken [at] uza [dot] be)
Ga terug