Hoofdverpleegkundige Glen De Cock

"Op zoek naar manieren om het beter te doen"

Glen is geboeid door de complexe relatie tussen mens en machine op intensieve zorg. "Je bent met een relatief groot team bekommerd om een beperkt aantal kritieke patiënten. Dit creëert een hecht contact tussen collega's."

Tussen mens en machine

"Ik begon als verpleegkundige in Dendermonde. Aanvankelijk werkte ik op cardio-pneumo, terwijl ik een bachelor-na-bachelor spoed en intensieve zorg volgde. Waarom intensieve? Omdat techniek en zorg er heel dicht bij elkaar liggen. Dat maakt deze afdeling zo veelzijdig en interessant."

Doorgroeien in het UZA

"In Dendermonde zat ik aan mijn plafond en kon ik me niet verder ontwikkelen. Ik wilde naar een universitair ziekenhuis en begon in het UZA. Hier ben ik hoofdverpleegkundige van intensieve zorg 2 geworden. Wij zijn met ongeveer twintig, allen hooggespecialiseerde teamspelers. Ik ben lang niet de enige die nog bijstudeert. Dat maakt het UZA interessant: je wordt voortdurend gestimuleerd om bij te leren. De mix van werken en studeren wordt hier sterk gepromoot."

Geen tijd voor protocollair gedoe

"Op intensieve zorg is een relatief groot team bekommerd om een beperkt aantal kritieke patiënten. Dit creëert een hecht contact tussen collega's van je eigen dienst en van andere disciplines. Veel tijd voor protocollair gedoe tussen professoren, doctors, artsen en verpleegkundigen is er niet. Je moet elkaar vertrouwen en respecteren. Dat zorgt voor een speciale sfeer."

Een prettig neveneffect

"De afwisseling is het leukst aan mijn job. Ik ben continu bezig en het is altijd druk. Daarnaast besteed ik veel tijd aan mijn opleiding, een prettig neveneffect van werken in een universitair ziekenhuis. Tot slot word ik hier in het UZA ook betrokken bij aspecten van de organisatie zelf. Minder leuk? Ik krijg zo'n ruim scala aan verantwoordelijkheden dat ik af en toe prioriteiten moet stellen. Voor een gedreven iemand als ik, die graag alles wilt doen, is dat niet altijd even prettig."

Kan je het UZA in 1 slogan omschrijven?

"Verbetering door verandering. Het UZA is een ziekenhuis met een universitair karakter. Onze zorgverlening is dus sterk gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. We durven onszelf kritisch in vraag stellen en gaan altijd op zoek naar manieren om ons werk nog beter te doen."

UZA trekt aan is de jobsite van het © Universitair Ziekenhuis Antwerpen, Wilrijkstraat 10, 2650 Edegem

LGBT Health also encourages further research and increased funding buy viagra caps online addarol https://www.levitradosageus24.com/ in this critical but currently underserved domain.