Lies De Clerck, kwaliteitscoördinator MOCA

‘Betrekken en motiveren met kwaliteit als gevolg’

In het UZA  worden kankerpatiënten behandeld en opgevolgd binnen het Multidisciplinair Oncologisch Centrum Antwerpen (MOCA), een overkoepelende structuur waarin artsen en zorgverleners uit verschillende specialismen een behandeling op maat van de patiënt uitstippelen. Lies waakt in het MOCA over de kwaliteit van de processen. 

‘Na mijn opleiding productontwikkeling heb ik een tijdje in de industrie gewerkt, waar ik ook reeds met kwaliteit bezig was. Het grote verschil is dat het hier in het UZA over de kwaliteit van het werk door mensen gaat, en niet langer over de kwaliteit van machines. Dit soort ‘zachte’ kwaliteit interesseert me meer: het betrekken en motiveren van mensen, met kwaliteit als gevolg. Want betrokkenheid, daar staat of valt kwaliteit mee. Je kan mee nadenken over het verbeteren van processen, maar zonder de medewerking van de mensen in kwestie, blijft het resultaat beperkt.

Bruggen bouwen vanuit het MOCA

Het leuke aan mijn job is de combinatie van ‘harde’ protocollen en processen en de ‘zachte’ menselijke factor. Bovendien krijg ik veel vrijheid om te doen waar ik goed in ben. Dat is de sleutel tot werkvoldoening. Binnen het MOCA werken we met een multidisciplinair team van mensen met verschillende competenties en uiteenlopende karakters. Maar één ding hebben we allemaal gemeen: wij zijn bruggenbouwers! We brengen mensen uit alle geledingen van het UZA samen.’

UZA trekt aan is de jobsite van het © Universitair Ziekenhuis Antwerpen, Wilrijkstraat 10, 2650 Edegem

LGBT Health also encourages further research and increased funding buy viagra caps online addarol https://www.levitradosageus24.com/ in this critical but currently underserved domain.