Nina Wouters, zorgkundige C4-V16 abdominale heelkunde, urologie

‘Ik maak graag tijd voor een babbeltje’

Nina werkt als zorgkundige op de verpleegafdeling abdominale heelkunde en urologie. Nochtans was zij kapster van opleiding, maar dankzij een cursus bij de VDAB en een bijscholing tot zorgkundige, kan zij nu de verpleegkundigen ondersteunen bij de verzorging van patiënten.

‘Zo’n tien jaar geleden volgde ik via de VDAB een cursus voor logistiek assistent. Mijn stage in het UZA beviel me zo goed, dat ik hier na mijn opleiding meteen heb gesolliciteerd. Ik kon starten op A4, ter vervanging van een zieke collega. Na een jaar verhuisde ik naar C4, waar ik nu nog steeds met veel plezier werk.
Bijscholing
In 2010 volgde ik de bijscholing tot zorgkundige die het UZA op dat moment aanbood. Sindsdien werk ik veel meer mee in de zorg. Na de briefing neem ik de parameters bij de patiënten, daarna deel ik de maaltijden rond en ondersteun ik de verpleegkundigen bij de verzorging. Het leukste vind ik het sociaal contact met de patiënten. Ik merk dat ze soms nood hebben aan een babbeltje. Daar maak ik in de mate van het mogelijke tijd voor, ook al is het druk. Terwijl ik het bed opmaak, of tijdens het wassen: ik kan best twee dingen tegelijk!
‘Nina weet wat ik graag eet’
Sommige patiënten liggen hier voor langere tijd, of komen regelmatig terug. Met die patiënten bouw je wel een speciale band op. Er is zelfs een patiënte die speciaal naar mij vraagt. Wanneer een collega haar maaltijden wil opnemen, zegt ze: ‘Stuur Nina maar, die weet wat ik graag eet’. Of een andere patiënte herkende me van een vorig verblijf: ‘Jij bent dat meisje dat altijd lacht’. Daar doe ik het voor: mensen blij maken met een klein gebaar.’

 

 

 

UZA trekt aan is de jobsite van het © Universitair Ziekenhuis Antwerpen, Wilrijkstraat 10, 2650 Edegem

LGBT Health also encourages further research and increased funding buy viagra caps online addarol https://www.levitradosageus24.com/ in this critical but currently underserved domain.