Andrea Kleine Punte, wetenschappelijk medewerker, N.K.O.

'Nieuwe wetenschappelijke inzichten meteen toepassen'

Als wetenschappelijk medewerker besteedt Andrea veel tijd aan haar onderzoekswerk. Maar toch is het net de toepassing van wetenschappelijke inzichten in de behandeling van slechthorende patiënten die haar de meeste voldoening geeft.

“Na mijn studies audiologie heb ik me gespecialiseerd in nieuwe toepassingen van het cochleair implantaat, bijvoorbeeld bij eenzijdige doofheid of tinnitus. Ik kwam in het UZA terecht om hier wetenschappelijk onderzoek naar te doen en behaalde onlangs ook mijn doctoraat.

Dove patiënten weer doen horen

Hoewel mijn werk voor het grootste deel uit wetenschappelijk onderzoek bestaat, vind ik het fijnste aspect net de combinatie met het klinische werk. We kunnen de nieuwste wetenschappelijke inzichten immers meteen toepassen bij patiënten die bijna nergens anders geholpen kunnen worden. Zo herinner ik me nog goed de eerste volledig dove patiënt die ik met een cochleair implantaat opnieuw kon doen horen. Voorheen was ze erg afhankelijk van haar man, kon ze weinig zelfstandig doen en had ze bovendien last van oorsuizen. De resultaten waren buiten verwachting positief: na enkele weken kon ze niet alleen alles verstaan, maar was ze ook volledig van haar oorsuizen af.

Duidelijk communiceren

Als audiologe moet je niet enkel goed kunnen luisteren, maar ook zelf duidelijk communiceren, zodat de patiënten kunnen zien wat je zegt. De meeste patiënten kennen immers zelf geen gebarentaal en zijn aangewezen op liplezen. Het is dan ook fijn om te weten dat we hun leven zo drastisch kunnen verbeteren met onze behandeling.”

UZA trekt aan is de jobsite van het © Universitair Ziekenhuis Antwerpen, Wilrijkstraat 10, 2650 Edegem

LGBT Health also encourages further research and increased funding buy viagra caps online addarol https://www.levitradosageus24.com/ in this critical but currently underserved domain.