Denise Daems, beademingsverpleegkundige

"Wij zijn een vernieuwend centrum, met een kritische blik"

Denise droomde als kind al van een job als verpleegkundige. Haar keuze om verpleegkunde te gaan studeren was dus snel gemaakt. Na 1,5 jaar als verpleegkundige op de afdeling pneumologie in het UZ Leuven, belandde ze in het UZA op dezelfde afdeling. Nadien volgde ze nog een banaba pneumologisch verpleegkundige. 7 jaar geleden stelde ze zich kandidaat voor de vacature beademingsverpleegkundige.

“Als beademingsverpleegkundige is mijn belangrijkste taak het opstarten van beademingen, naast het begeleiden en ondersteunen van de patiënten. Vaak zijn deze patiënten zwaar ziek en kan hun ziekte bovendien snel evolueren. Deze zorg gebeurt steeds in nauwe samenwerking met een multidisciplinaire ploeg onder leiding van het diensthoofd.

Mijn collega’s zijn dan ook mijn belangrijkste aanspreekpunt. In 2010 werd het conventieteam, bestaande uit techniekers en mezelf, uitgebreid met enkele verpleegkundigen, een kinesist en een longfunctiespecialiste. We hebben een bijzonder fijne samenwerking, waarin ieder elkaars specialiteit erkent.

De techniek staat niet stil. De beademingstoestellen worden de laatste jaren alsmaar kleiner en patiëntvriendelijker. In de mate van het mogelijke proberen we met deze nieuwe tendensen mee te gaan, maar steeds met een kritische blik. Ik kan met trots zeggen dat onze afdeling een vernieuwend centrum is.

De grootste uitdaging binnen mijn job bestaat erin de patiënten helpen met gebruiksvriendelijke toestellen zodat beademingen vlot kunnen verlopen, maar er ook voor te zorgen dat de therapie probleemloos kan worden verder gezet buiten de muren van het UZA. Daarnaast probeer ik ook zo veel mogelijk kennis over te dragen aan onze teamleden, thuiszorgwerkers, artsen en kinesisten in opleiding en aan doctoraatstudenten.

Elke dag staat me iets nieuws te wachten. Net dat maakt het voor mij dag na dag boeiend om naar het werk te komen.”

UZA trekt aan is de jobsite van het © Universitair Ziekenhuis Antwerpen, Wilrijkstraat 10, 2650 Edegem

LGBT Health also encourages further research and increased funding buy viagra caps online addarol https://www.levitradosageus24.com/ in this critical but currently underserved domain.