Thomas Van den Bossche, verpleegkundige intensieve zorg

"Meedenken en overleggen"

Wat zijn de taken van een inzo-verpleegkundige in het UZA? En waarom kiest een jonge verpleegkundige voor een universitair ziekenhuis? Je leest er alles over in het verhaal van Thomas.

Officieel werk ik nu 5 jaar in het UZA, maar eigenlijk ken ik het ziekenhuis al veel langer. Al tijdens het tweede jaar van mijn opleiding deed ik hier vakantie- en weekendwerk, en later ook mijn stage. Blijkbaar was ik daardoor ook ‘gekend’ in het UZA want nog voor ik afstudeerde werd ik gevraagd om op INZO te komen werken. Sowieso wilde ik in een universitair ziekenhuis werken omwille van de multipathologie.

Spilfiguur
Wat me erg aanspreekt aan deze functie is dat je een bepaalde vrijheid krijgt. Je moet niet louter taken uitvoeren, maar je wordt geacht mee te denken en te overleggen met iedereen die betrokken is bij de patiënt. Op die manier is de INZO-verpleegkundige eigenlijk de spilfiguur. Aangezien je het dichtst bij de patiënt staat, ben je de persoon die alles opvolgt en regelt, in samenspraak met de hoofdverpleegkundige, artsen en paramedici.

Zorg is een schaakspel
Het klinkt misschien raar, maar ik bekijk de zorg op INZO als een schaakspel. Je moet altijd twee of meer stappen vooruit denken om op alle situaties voorbereid te zijn.  Structuur is dan ook van cruciaal belang. Als je steeds dezelfde stappen volgt, loop je minder risico iets te vergeten. Als er dan iets gebeurt, kan je datzelfde lijstje gemakkelijk overlopen en snel de oorzaak traceren. Voor mij werkt dat het beste, maar ieder doet het natuurlijk op zijn manier.

UZA trekt aan is de jobsite van het © Universitair Ziekenhuis Antwerpen, Wilrijkstraat 10, 2650 Edegem

LGBT Health also encourages further research and increased funding buy viagra caps online addarol https://www.levitradosageus24.com/ in this critical but currently underserved domain.