Wie zijn wij

Topbedrijf

Als universitair ziekenhuis investeert het UZA niet alleen in innovatie en onderzoek, maar ook in medewerkers. Als je in het UZA aan de slag gaat, kom je terecht in een topbedrijf dat je uitdaagt om je talenten verder te ontwikkelen. Niet voor niets is het UZA de aantrekkingspool voor talent uit de wijde omgeving.

Samen één team

Naast kansen voor verdere vorming en gunstige loon- en arbeidsvoorwaarden geven we ook aandacht aan extra service zoals kinderopvang. Ook niet onbelangrijk is de open, joviale en vriendschappelijke sfeer onder collega's. Teamspirit doet hier wonderen!

JCI-kwaliteitsnorm voor veilige en kwaliteitsvolle zorg

In augustus 2015 behaalde het UZA het JCI-kwaliteitslabel. Dit Amerikaans label (Joint Commission International) staat voor een continue verbetering van kwaliteit en veiligheid. 

 

  JCI is een internationaal kwaliteitslabel en staat voor een proces dat ervoor zorgt dat het ziekenhuis continu werkt aan een veilige omgeving voor patiënten, medewerkers en bezoekers. Het uitgangspunt van JCI is      kwaliteitsvolle en veilige zorg voor elke patiënt. Die zorg moet uniform, doorheen het ganse UZA, door alle medewerkers en op elk moment, aangeboden worden.

UZA blijft een Top Employer!

Onze unieke HR-aanpak gaat niet onopgemerkt voorbij. Het UZA mag zich dit jaar de n° 1 “Top Employer” noemen. Een hele prestatie waar we met z’n allen trots op mogen zijn.

Personeelsdirecteur Hildegard Hermans is erg tevreden met deze erkenning: "Het UZA heeft deze erkenning gekregen voor haar goed uitgebalanceerd HR-beleid. De recentelijk verworven JCI-accreditatie, heeft er zeker toe geleid dat de zorgkwaliteit die onze medewerkers dagelijks leveren, beter opgevolgd, gemonitord en verder ontwikkeld wordt. Dit is opnieuw een pluim voor alle geëngageerde UZA-medewerkers die zich dagelijks inzetten voor onze patiënten"

 

UZA: Fit Bedrijf!

In oktober 2010 stapten meer dan 350 UZA-medewerkers mee in het project ‘UZAsport’, met als doel een fittere versie van zichzelf te worden. Het bleek niet voor niets te zijn: een jaar later behaalden de UZAsporters gemiddeld een duidelijk hoger fitheidsniveau wat het UZA de erkenning Fit Bedrijf©  opleverde. Dit label wordt uitgereikt door Het Gezonde Net België (HGNB), een organisatie die mensen aan het bewegen wil zetten door resultaatgerichte gezondheidscoaching en dit op basis van een meetbare, wetenschappelijk onderbouwde aanpak.