Yves Leroy : senior staflid, gynaecologie

‘Goed luisteren, relativeren en meeleven met je patiënten’

Yves zorgt al 20 jaar voor de allerkleinsten in het UZA. Hij kijkt met veel voldoening terug op die periode. Wil je meer weten over zijn werk als gynaecoloog?

‘Ik werk al bijna 24 jaar in het UZA. Door mijn studies aan de UA ben ik hier als stagiair terecht gekomen en blijven hangen. 20 jaar geleden kreeg ik de kans om staflid gynaecologie te worden. Deze kans heb ik met beide handen gegrepen. Het UZA biedt je vele mogelijkheden die je met eigen inspiratie flink kunt uitwerken.

Zorg voor de allerkleinsten
Onze patiënten zijn maar enkele decimeter groot.  We zorgen dus letterlijk voor de allerkleinsten. De familiale situatie van elke patiënt is anders. De motor van mijn functie is steeds nieuwe problemen uitwerken en die op een ethische manier  tot een goed einde brengen.

Altijd bezig
Ik  ben bijna altijd met mijn werk bezig en dat geeft mij veel voldoening. Soms speel je ook een grote rol in het leven van de patiënten.  Vaak gaat het over zeer intieme en persoonlijke onderwerpen.  Zo bouw ik een speciale band op met de ouders.  Daarom is het belangrijk om goed te luisteren, te relativeren en mee te leven met je patiënten. Mijn goede raad: vind in het UZA iets waar je goed in bent en geef je voor 200%.’ 

UZA trekt aan is de jobsite van het © Universitair Ziekenhuis Antwerpen, Wilrijkstraat 10, 2650 Edegem

LGBT Health also encourages further research and increased funding buy viagra caps online addarol https://www.levitradosageus24.com/ in this critical but currently underserved domain.