Aan de slag als ... wetenschapper

In een universitair expertisecentrum als het UZA is voortdurende innovatie van groot belang. Artsen en onderzoekers worden er als vanzelf aangetrokken tot een stevige wetenschappelijke activiteit, naast hun klinisch werk. Als researcher leg je mee de fundamenten van de gezondheidszorg van morgen.

Ontdek hier onze vacatures voor wetenschappers.

Geneeskunde combineren met research

Het UZA staat niet alleen garant voor topklinische zorg, maar munt ook uit in innovatief onderzoek en grensverleggende methoden. Een breed spectrum van onderzoeksdomeinen krijgt hier krachtige groeikansen: van moleculair onderzoek tot patiëntgebonden research. Artsen die het wetenschappelijk onderzoek leiden, passen het ook toe in de patiëntenzorg: dat is het voordeel van een universitair ziekenhuis op mensenmaat.

Multidisciplinaire teams

Als researcher kun je aan de slag in een brede waaier van onderzoeksfuncties. Je draait mee in een hecht multidisciplinair onderzoeksteam. Naargelang je functieniveau ben je verantwoordelijk voor het opzetten, uitvoeren of aansturen van medisch-wetenschappelijk onderzoek. Door je gedrevenheid en stevige wetenschappelijke achtergrond voel je je als een vis in het water in de dynamische onderzoekscultuur van het UZA.

In de frontlinie van de moderne geneeskunde

Omdat we gelinkt zijn aan de universiteit, zit je aan de bron van de nieuwste ontwikkelingen. Als je hier als onderzoeker werkt, sta je letterlijk op de eerste rij. Je krijgt kansen die elders ondenkbaar zijn.