Amina Siyahia, zorgkundige NKO, thorax- en vaatheelkunde en gynaecologie

‘Het doet me deugd wanneer een patiënt zich beter voelt’

Amina viert dit jaar haar 20-jarig jubileum in het UZA. Hoe ze terugkijkt op die periode? Met heel veel warmte en enthousiasme. Zowel haar collega’s als haar patiënten geven haar elke dag weer energie om er tegenaan te gaan. Lees haar verhaal.

“Goede collega’s en een toffe sfeer zijn voor mij het allerbelangrijkste. Toen ik twintig jaar geleden mocht starten op C4, ben ik met open armen ontvangen op de afdeling. Met veel van de collega’s van toen werk ik nu nog steeds samen. We zijn een hecht team en we stellen ons flexibel op als er eens iemand van shift wilt wisselen. Ook met onze hoofdverpleegkundige heb ik een goede klik, ik kan altijd bij haar terecht.

Patiënten opbeuren
Sommige van onze patiënten verblijven voor langere tijd in het ziekenhuis. Met deze mensen en hun familie bouw ik snel een band op. Het doet me deugd te zien wanneer een patiënt zich beter begint te voelen. Daarvoor ga ik tot het uiterste: ik doe er alles aan om een patiënt op te beuren en comfort te bieden.

De dag vliegt voorbij
Wanneer het druk is, vliegen de dagen voorbij. ’s Ochtends na de briefing kijk ik na of alle plateaus in orde zijn en smeer ik alvast de boterhammen van de mensen die hulp nodig hebben. Na het opdienen nemen we de parameters en dan is het alweer tijd om af te ruimen en water rond te brengen. Tussendoor help ik al eens een collega met het opdekken van een bed, en daarna bevragen we de maaltijden voor de volgende dag. Na het middagmaal en de koffietoer nemen we alvast de parameters voor de late, en zo helpen we elkaar.”