Annelies Wouters, verpleegkundige neurologie en fysische geneeskunde

‘Comedy werkt drempelverlagend’

Na haar stage in het UZA stond het voor Annelies al vast dat ze hier wilde komen werken. Enkele jaren later is haar droom werkelijkheid geworden. Sinds enkele maanden werkt ze op de afdeling neurologie en fysische geneeskunde. Toch heeft ze haar studentenleven nog niet helemaal afgezworen: ‘Als bestuurslid organiseer ik nu mee de uitstap naar de UZA Comedy Clinic’.

 ‘Toen ik nog studeerde, kwamen we elk jaar met een groep vrienden van onze studentenclub ’t Goefferke naar de UZA Comedy Clinic. Intussen werk ik zelf in het UZA, maar organiseer ik deze uitstap mee als bestuurslid van de club. We komen dit jaar opnieuw met een grote delegatie!

Het concept slaat echt aan bij de studenten. Comedy is immers erg populair geworden de laatste jaren. Tegelijk werkt het drempelverlagend om in contact te komen met het UZA. Een meer serieuze activiteit zou sommigen afschrikken.

Zelf kende ik het ziekenhuis al van mijn stage. Toen al wist ik dat ik hier wilde komen werken. Ik was erg onder de indruk van de efficiëntie van de verpleegkundigen en de manier waarop men over patiëntenzorg nadenkt. Bovendien word je als stagiair echt goed begeleid en opgeleid. Ook van collega-studenten hoor ik overwegend positieve stage-ervaringen in het UZA.

Als werknemer is het natuurlijk anders. Je merkt dat er ook soms dingen minder vlot lopen en dat je rekening moet houden met procedures. De goede werksfeer maakt voor mij alles goed, zelfs op hele drukke dagen. Ik sta op een zware afdeling, maar ga altijd met een goed gevoel naar huis.

Wat me vooral bevalt aan de afdeling neurologie is de totaalzorg voor de patiënt. Niet al onze patiënten kunnen zelf hun dankbaarheid uitdrukken, maar voor mij is het genoeg om te merken dat ze comfortabeler liggen na de verzorging. Ik let ook op de kleine details: iemands oren kuisen is niet het leukste werkje, maar dat kleine gebaar van zorg geeft me wel veel voldoening.’