Belkacem Tahri, medewerker transport, logistiek

‘Ik kan niet stilzitten, dus deze job is ideaal’

Om een ziekenhuis draaiende te houden, is er een goede logistieke ondersteuning nodig. Goederen en medicijnen van en naar de afdelingen brengen, de post verdelen, bestellingen plaatsen… Belkacem is één van de 25 logistieke medewerkers die ervoor zorgen dat alles op zijn plaats terechtkomt.

‘Eind ’98 kwam ik vanuit Marokko naar België om verder te studeren. Ik combineerde mijn studies toerisme met interims en kwam zo bij Sodexo in het UZA terecht.  Door die job kende ik het ziekenhuis algauw vanbuiten. Ik wilde graag bij intern transport aan de slag maar daar was niet meteen een vacature. Jaar na jaar bleef ik volhouden en vijf jaar geleden lukte het me eindelijk om deze job te krijgen.

Er is altijd werk genoeg
Elke dag ziet er anders uit op de dienst logistiek. We zijn met 25 medewerkers en samen staan we in voor het intern transport van goederen, apotheek en sterilisatie, maar ook de post en extern transport. Sommige dingen krijgen altijd voorrang, zoals gesteriliseerde instrumenten naar het OK brengen. Verder volgen we een vast dagschema. Er is altijd werk en dat maakt dat de tijd snel voorbij gaat. Voor je het weet is het alweer avond.
Wat we precies allemaal doen is te veel om op te noemen. Alleen al het opsommen van al onze taken zou een hele dag duren… (lacht). Scannen, bestellen, karren rondrijden, frankeren,… We zijn altijd bezig. Voor mij is dat ideaal, want ik kan niet stilzitten. Een bureaujob zou niks voor mij zijn.’