Dienst neurologie: een functie van specialist


Eén voltijdse betrekking (8/10de - 10/10de) specialist neurologie, deeldiscipline multiple sclerose en andere neuro-inflammatoire aandoeningen, per 01/9/2021.
De aanstelling gebeurt volgens de arbeidsvoorwaarden van het UZA, waarbij je na een tijdelijke aanstelling na 2 jaar in aanmerking kan komen voor een aanstelling van onbepaalde duur.

Je maakt deel uit van een multidisciplinair team gespecialiseerd in de behandeling van multiple sclerose en andere neuro-inflammatoire ziekten bestaande uit 2 voltijdse neurologen en 1 gespecialiseerde verpleegkundige. Er is een goede samenwerking met de MS liga en andere diensten in het ziekenhuis (o.a. urologie, fysische geneeskunde en revalidatie, oftalmologie, NKO, radiologie, reumatologie, nefrologie, ... ) om optimale zorg aan onze patiënten te kunnen bieden in een academische setting.

In deze functie draag je bij aan de ontwikkeling van de kennis van AIOS neurologie door bed-side teaching, onderwijsmomenten en supervisie te voorzien tijdens de raadplegingen. Daarnaast is er ruimte voor het verrichten van wetenschappelijk onderzoek binnen de context van multiple sclerose en neuro-inflammatoire aandoeningen, zowel op klinisch, translationeel en fundamenteel vlak. Hiervoor bestaat er een goed samenwerkingsverband met de Universiteit Antwerpen.

Als staflid draag je verantwoordelijkheid voor zowel de klinische als poliklinische zorg van patiënten met multiple sclerose of een andere neuro-inflammatoire aandoening. Daarnaast neem je deel aan multidisciplinaire raadplegingen, multidisciplinair overleg en opvolging van patiënten met (complexe) neuro-inflammatoire aandoeningen. Klinische neurofysiologie van het centraal zenuwstelsel, met name geëvokeerde potentialen, maakt eveneens deel uit van je opdracht. Verder wordt verwacht dat je bijdraagt aan de algemene dienstverlening binnen de dienst neurologie (o.a. deelname aan georganiseerd wachtsysteem).

 

Profiel:

 • Neuroloog met bijzondere interesse in multiple sclerose en neuro-inflammatoire aandoeningen en klinische neurofysiologie.
 • Affiniteit met klinisch, translationeel en fundamenteel georiënteerd wetenschappelijk onderzoek.
 • Wij zoeken iemand met een collegiale werkhouding en teamgeest, Je bent stressbestendig, flexibel en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
 • Het behaald hebben van een doctoraat op proefschrift strekt tot aanbeveling.
 • Enige aantoonbare ervaring op vlak van (poli)klinische zorg en klinische studies binnen het domein van multiple sclerose en/of neuro-inflammatoire aandoeningen strekt eveneens tot aanbeveling.
 • Je bezit EDSS en GCP certificaten.


Algemene voorwaarden
:

 • in het bezit te zijn van een diploma van doctor in de genees-, heel- en verloskunde of arts;
 • een erkenning te hebben als neuroloog;
 • het recht te genieten om in België de geneeskunde uit te oefenen;
 • de Nederlandse taal machtig zijn;
 • deel te nemen aan het georganiseerde wachtsysteem.

 

Kandidatuurstelling:

Ben je geïnteresseerd, solliciteer dan online via www.uzatrektaan.be uiterlijk op vrijdag 07/05/2021.

Bijkomende informatie bij het diensthoofd dienst fysische geneeskunde, prof. dr. P. Cras, tel. 03 821 34 18.

Voor vragen rond de sollicitatieprocedure neemt u contact op met de personeelsdienst van het UZA, Stefanie Bosmans, tel. 03 821 32 30.

 

 

 
Ga terug