Jobstudent verpleegkunde


Studeer je verpleegkunde en wil je graag als jobstudent aan de slag in de zorg? Dan is vakantiewerk in het UZA zeker iets voor jou!
 
Het grote voordeel van werken in een ziekenhuissetting is dat je, naast het feit dat je een loon krijgt, je ook zaken oppikt die je zullen helpen tijdens je opleiding of in je verdere carrière als verpleegkundige.
 

Wat ga je doen?

Als jobstudent verpleegkunde kom je terecht op een verpleegafdeling. Hier zal je worden ingeschakeld als zorgkundige op de afdeling zelf en kom je echt in contact met de patiënt.

Je ondersteunt de verpleegkundigen in hun dagelijkse taken en maakt deel uit van het verpleegkundig team. In het UZA behandelen we jobstudenten net zoals vaste werknemers, we vormen één team.

Er zijn verschillende opties mogelijk wanneer je kan tewerkgesteld worden:

  • zo kan je bijvoorbeeld doorheen het schooljaar ingezet worden in de weekends;
  • tijdens de korte vakanties;
  • tijdens de lange vakantie (zomervakantie).

Je kan zowel doorheen het jaar werken, alsook in de vakanties. Hierin zijn wij flexibel.

Als jobstudent kan jij zelf aangeven wat voor jou het meest praktische is. Wij zoeken namelijk steeds studenten die de opleiding verpleegkunde volgen en daarnaast al willen proeven van het werkveld.

 
Wat verwachten we van jou?
 
Een belangrijke voorwaarde om in aanmerking te komen als jobstudent in ons ziekenhuis is dat je het tweede jaar verpleegkunde hebt afgerond.

We zetten zowel bachelor studenten als HBO-5 studenten in.

We schakelen geen eerstejaars of tweedejaars verpleegkundigen in. Je kan bij ons dus starten vanaf de zomer dat je van het tweede jaar doorstroomt naar het derde jaar.
 
Wil je ook tijdens de zomervakantie werken? Dan verwachten we dat je minstens drie weken achter elkaar kan werken. Dit om continuiteit op onze verpleegafdelingen te kunnen garanderen tijdens de zomermaanden.
 
Belangrijke eigenschappen waarover je dient te beschikken als jobstudent verpleegkunde:
  • je weet van aanpakken;
  • je staat graag verpleegkundigen bij in de zorg;
  • je bent een teamplayer;
  • je bent flexibel;
  • je houdt ervan om elke dag nieuwe dingen bij te leren;

 

Praktisch:
1) Je kan ons een attest van student@work voorleggen zodat we weten hoeveel uren je nog als jobstudent mag werken tegen een verlaagde sociale bijdrage binnen het huidige jaar. Het attest is te verkrijgen via de website van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid: https://www.mysocialsecurity.be/student/nl/index.html 

2) Daarnaast kan je ons ook een bewijs voorleggen dat je wel degelijk schoolgaand bent dit schooljaar. Een inschrijvingsbewijs van de school is hiervoor voldoende.

 
Wat biedt het UZA als werkgever?

Je komt terecht in een leerrijke organisatie met een gevarieerd takenpakket. Je werkt in vroege of late shiften. Dit is bespreekbaar.

Jobstudenten worden steevast warm onthaald en maken deel uit van het team.

We bieden jou de kans om kennis te maken met het werkveld.

Als jobstudent mag je aangeven in welke afdeling(en) je interesse hebt. Wij proberen (in de mate van het mogelijke) rekening te houden met de interesses van de jobstudent.

 

Interesse?

Aarzel dan niet om te solliciteren. Als je in de zomervakantie tewerkgesteld wil worden, dien je jouw sollicitatie door te sturen voor 1 mei. 

Ben je geïnteresseerd, solliciteer dan online via www.uzatrektaan.be 

Gelieve een CV en/of motivatiebrief toe te voegen. Geef hierin duidelijk weer welke periode(s) je zou willen werken.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Sarah Peeters (HR) op het nummer 03/821 59 48.
Ga terug