Valerie Van Ertvelde, verpleegkundige pool

'Mensen helpen zit in mijn bloed'

Valerie is allebehalve een groentje in haar vak, maar wel nog relatief nieuw in het UZA. Vijf jaar geleden ruilde ze haar job als vaste nachtverpleegkundige in voor een plekje in de UZA-pool. 

‘Voor ik in het UZA begon, heb ik 20 jaar in een ander ziekenhuis gewerkt: ik was er vaste nachtverpleegkundige op de dienst pneumologie. Vijf jaar geleden solliciteerde ik in het UZA voor een functie in de mobiele equipe. 

Mijn job bestond nog niet
Tijdens de sollicitatie gaf ik aan dat ik graag terug nachtdienst wou doen. Na een week heb ik bericht gekregen dat ik uitgenodigd was voor een tweede sollicitatie om die nachtdienst te introduceren.  Alles verliep goed, ik werd aangenomen en toen was de nachtdienst van de mobiele equipe ‘geboren’. 

Met de step door het UZA
Als ik van dienst naar dienst moet hollen, komt mijn step goed van pas. Dat gaat dan meestal over dringende dingen zoals bloed, interventies, agressie-oproepen en medicatie. Omdat ik elke nacht heel het ziekenhuis moet doorkruisen, ken ik het UZA eigenlijk op mijn duimpje. Tijdens de nacht zijn er piekmomenten: van 22u tot 2u en van 5u tot 7u. Flexibiliteit, assertiviteit en alertheid zijn eigenschappen die dan goed van pas komen.

Ik heb een heel gevarieerde en dankbare job. Op diensten waar ik ga bijspringen bedanken collega’s mij. Dat doet me deugd, want mensen helpen zit nu eenmaal in mijn bloed.’