Ann Rumes, verpleegkundige radiologie (mammografie)

'Sta open voor nieuwe dingen en pak alle kansen aan. Het UZA maakt dat allemaal mogelijk.'

An werkt al 30 jaar in het UZA en heeft veel ervaring opgebouwd. Deze ervaring kan ze gebruiken op momenten dat er iets onverwacht optreed. Lees haar verhaal en kom meer te weten over het werk als verpleegkundige op de mammografie. 

Ondertussen werk ik al 30 jaar in het UZA. Ik heb al op veel verschillende diensten gestaan. Ik ben begonnen op de interne geneeskunde. Na een paar jaar had ik nood aan andere ervaringen en ben ik verhuisd naar heelkunde (gynaecologie en NKO). Ook het OK en recovery hebben geen geheimen meer voor mij.

Mammografie
De laatste 10 jaar specialiseer ik mij voornamelijk in mammografie. Ik heb eindelijk mijn ding gevonden. Je moet niet alleen technisch heel handig zijn, maar ook de psyche van de patiënt is belangrijk. We behandelen vaak mensen met angst voor kanker, dan is het belangrijk dat we patiënten ook psychologisch opvangen. Moest ik geen verpleegkundige geworden zijn, dan was ik waarschijnlijk psycholoog geworden.

Droomziekenhuis 
Wat ik zeker wil meegeven aan beginnende collega’s: sta open voor nieuwe dingen en pak alle kansen aan. Het UZA maakt dat allemaal mogelijk. Het is een droom van een ziekenhuis om veel ervaring op te doen en door te groeien. De ervaring die ik heb opgedaan, gebruik ik nu nog steeds. Dat voornamelijk op momenten dat er iets onverwacht optreedt.