Kristel Gommers, verpleegkundige NKO, thorax- en vaatheelkunde, gynaecologie

'Ik probeer rust uit te stralen’

Kristel viert dit jaar haar 20-jarig jubileum in het UZA. Wat zijn de belangrijkste aspecten van haar job? Hoe ziet haar werkdag eruit? En hoe valt het mee om in shiften te werken?

‘Vakkundig zijn in technieken is heel belangrijk op de afdeling NKO, thorax- en vaatheelkunde en gynaecologie. Wij zijn steeds bezig met chirurgie, zo behoren infusen prikken en wondzorg tot mijn dagelijks takenpakket. Maar ook het persoonlijk contact is ontzettend belangrijk. Wij moeten steeds rust uitstralen, terwijl er soms in ons hoofd duizenden zaken rondgaan die nog moeten gebeuren.

Gestructureerde dagen
Mijn dagen zijn zeer gestructureerd. Ons team werkt altijd met hetzelfde stramien. Zo beginnen we met een briefing, de medicatie nakijken, vochtbalansen uitrekenen en het wassen van de patiënten. Elke dag is dus ongeveer hetzelfde, maar toch anders. Doordat we steeds andere mensen verzorgen.

Shiftwerk is zalig!
Veel mensen vragen me waarom ik shiftwerk doe… Ik vind shiftwerk zalig! Ik werk 8 dagen aan een stuk en ben dan een week thuis. Zo kan ik naar de kapper en de winkel gaan op rustige momenten en heb ik vele vrije uurtjes voor mijzelf. Het enige nadeel is dat ik soms feestjes mis in het weekend.’