Kenny Verspreet, medewerker patiëntentransport

‘Onderweg stel ik de patiënt gerust over het onderzoek dat hem te wachten staat’

Moet je als gehospitaliseerde patiënt naar een onderzoek gebracht worden? Dan staan de medewerkers van het intern patiëntentransport voor je klaar. Kenny en zijn collega’s zorgen ervoor dat elke patiënt veilig en efficiënt op zijn bestemming geraakt. 

Een job in de zorgsector, dat was mijn grote droom. Mijn interesse voor de zorg werd geprikkeld toen ik in mijn vorige job een EHBO-cursus volgde. Via volwassenenonderwijs vormde ik me om en zo kwam ik tijdens mijn stage in het UZA terecht.

Meer dan transport alleen

Patiëntentransport is veel meer dan de patiënt van punt a naar punt b brengen. Wanneer we een patiënt op de afdeling gaan ophalen, controleren we eerst zijn identiteit. Patiënten zonder identificatiebandje of waarvan het dossier niet in orde is, nemen we niet mee. Maar er komt nog heel wat bij kijken: moet er zuurstof mee, kan de patiënt vervoerd worden,… ? We dragen een grote verantwoordelijkheid. Er kan immers altijd iets gebeuren.

Onderweg maken we ook graag een praatje met de patiënten om hen gerust te stellen. Vaak hebben ze allerlei vragen over het onderzoek of de ingreep die hen te wachten staat. Daarom informeer ik altijd even bij de verpleging om de patiënt de juiste informatie te kunnen geven.

Continu verbeteren

Samen met heel ons team zoeken we continu naar manieren om het transport te verbeteren, zowel voor de patiënt als voor onszelf. Via een lean-project testen we binnenkort een nieuw systeem van multitransport uit om de wachttijden te verkorten. Het patiëntentransport staat nooit stil, letterlijk en figuurlijk!