Christel Hendrickx, logistiek medewerker patiëntenzorg

"Ik heb veel kansen gekregen"

Dat je in het UZA altijd kan doorgroeien en bijscholen, daar is Christel het levende bewijs van. Tijdens haar carrière veranderde ze al twee keer van job en zo leerde ze heel veel collega's kennen.

‘Ik was een jonge, alleenstaande moeder zonder diploma. Er stond een groot artikel in de krant: ‘Verpleeghulpen gezocht bij het UZA’. Ik waagde mijn kans op het examen en kwam tot mijn grote verrassing als beste uit de selectie. Zo kwam ik dertig jaar geleden terecht op de verpleegeenheid hematologie; meteen een hele zware dienst waar ik vijftien jaar gewerkt heb en veel heb bijgeleerd.

Zoveel diensten, zoveel collega’s
Toen het nieuwe dagziekenhuis opende, kreeg ik de kans om te beginnen als secretaresse. Die uitdaging heb ik met plezier aangenomen en ik ben 13 jaar voor de pool secretariaat blijven werken. In die functie heb ik dus op veel verschillende diensten gewerkt en veel verschillende collega’s gehad. Tot ik drie jaar geleden op de uitleencentrale begon, en ik grappig genoeg opnieuw bij Johan, mijn collega van de hematologie terechtkwam. En ook met mijn andere collega, Vera, had ik al een voorgeschiedenis: zij heeft me nog opgeleid als secretaresse!

Terugblik
Als ik terugkijk op mijn 30 jaar in het UZA moet ik zeggen dat ik heel veel kansen heb gekregen. Om bijscholingen te volgen, om verschillende jobs te kunnen doen,… Als ik door de gangen loop, overvalt me soms de gedachte: ‘Ik werk hier graag’…’