Anne, verpleegkundige radiologie

"Elke patiënt is anders"

Anne werkt als verpleegkundige op de dienst radiologie. Dankzij een gunstige uurregeling, heeft zij een goede balans gevonden tussen werk en gezin.

‘Voor ik in het UZA begon heb ik 15 jaar op de spoedafdeling in Duffel gewerkt. Een toffe job waar ik met veel plezier op terugkijk, maar de combinatie werk/gezin was moeilijk vol te houden. Vooral de nachten wogen zwaar. Op de conventionele radiologie werk ik nu 60% en dat geeft een goede balans in mijn leven. In het begin was het even wennen aan het nieuwe team, maar nu kan ik hier echt ‘thuiskomen’ en kom ik altijd met plezier werken.

Van Bobby naar de papzaal
Mijn werkdag begint normaal gezien om 8u of 8u30. De dagtaakverdeling wordt door Johan - onze unit verantwoordelijke - ingedeeld. Om 8u ga ik samen met een collega met het mobiele röntgenapparaat -  onze ‘Bobby’ - naar intensieve zorgen om thorax beelden te maken aan het bed. Een uurtje later kan je me vinden in één van onze radiologiezalen waar zowel de ambulante patiënten als opgenomen patiënten hun radiologisch onderzoek krijgen. Het liefste sta ik in de ‘papzaal’, waar we werken met contrastvloeistoffen om zo bijvoorbeeld de slokdarm-maag-duodenum of het colon in beeld te brengen. Soms sta ik ook op de urgentieradiologie op het gelijkvloers waar de radiologische opnames van de patiënten van de diensten spoedgevallen en de raadpleging orthopedie doorgaan.

In team of alleen
Afhankelijk van de zaal waar je staat, werk je per twee of alleen. Ik werk graag in team, maar vind het ook fijn om alleen te staan. Dan komt het vaak aan op plantrekken, maar dan bepaal ik ook zelf het tempo. Ik werk graag door. Dat komt geloof ik door mijn spoedverleden…