Stijn Slootmans, Change Manager

“Voeling met medewerkers, overtuigingskracht en kennis zijn onmisbaar voor verandering”

Het UZA is een organisatie die voortdurend in verandering is, het project ‘Poli 2020’ is daar een voorbeeld van. Change manager Stijn Slootmans maakt deel uit van de nieuwe afdeling ‘kwaliteit en lean’ en probeert optimaliseringstrajecten zoals deze in goede banen te leiden.

“Ik startte mijn carrière als verpleegkundige op de dienst radiologie. Gelijktijdig behaalde ik ook mijn masteropleiding in verpleeg- en vroedkunde aan de Universiteit Antwerpen. Na 4 jaar kreeg ik honger naar meer en stapte ik mee in het verbeterprogramma Productive Ward als projectleider. Sinds kort maakte ik de overstap naar de nieuwe functie van ‘change manager’ die kadert binnen de afdeling ‘kwaliteit en lean’. Ik ben erg dankbaar met de kansen die ik heb gekregen om mijn loopbaan in het UZA verder te ontwikkelen.” 

Als change manager focust Stijn zich hoofdzakelijk op de realisaties binnen het Poli 2020-programma en ondersteunt hij de polikliniek bij het implementeren en optimaliseren van de verandertrajecten.  Waar de essentie van zijn functie als projectleider eerder draaide rond het coachen van leidinggevenden en medewerkers, heeft hij als change manager zowel een beleidsmatige als een operationele rol in het continu verbeteren van de polikliniek samen met de medewerkers en leidinggevenden. Verandertrajecten en weerstand gaan echter hand in hand. De juiste communicatieve vaardigheden, voeling met de medewerkers, overtuigingskracht en kennis zijn dan ook onmisbaar en maken van elk optimaliseringstraject een nieuwe uitdaging.

Zijn passie voor projectmanagement en het omgaan met innovaties brengt hij sinds mei dit jaar ook over op masterstudenten verpleeg- en vroedkunde als praktijkassistent aan de Universiteit Antwerpen.