Sylvie Hopchet, opnamecoördinator van het UZA, verlegt haar grenzen en neemt deel aan de Antwerp 10 Miles

‘‘Yes I did it!’’

Sylvie Hopchet, opnamecoördinator in het UZA, nam dit jaar voor het eerst deel aan de short run van de Antwerp 10 miles. Vorig jaar maakte ze voor het eerst kennis met de 10 Miles, niet als loper maar wel als helper in de UZA VIP-tent. Al de enthousiaste  UZA-lopers die toen één voor één de tent binnenkwamen gaven haar een sfeer van verbondenheid, van samen gaan voor hetzelfde doel. Precies dat engagement prikkelde haar om dit jaar zelf mee te lopen.

Na de 10 Miles van vorig jaar ben ik meteen beginnen met trainen en liet ik me daarbij begeleiden door het “Start To Run”-programma van Evy Gruyaert. Wat viel dat zwaar als je geen sportief type bent... Iedere keer ging het beter en beter, tot ik mijn doel van 5 kilometer behaald had. Ondertussen had ik me ook een goed paar schoenen aangeschaft, wat zeker de investering waard was. 

Maar dan komt die dag dat je effectief mee een ‘wedstrijd’ zal lopen. 

Onderweg op de tram naar Linkeroever zie ik de massa volk toekomen en ik begin toch wat zenuwachtig te worden. 

Nadat ik even een bezoekje heb gebracht aan mijn collega Kathleen in onze UZA VIP-tent, is het tijd om richting de start te gaan. Opgepept door mijn echtgenoot en dochtertje, ga ik met een klein hartje tussen de massa staan. Wat duurt het lang voordat het startschot gegeven wordt en ik effectief kan beginnen lopen. 

Eens we vertrokken zijn, met luide muziek in de oren, voel ik me meegezogen in de massa. 

Ik laat me meeslepen, zet een tandje bij en hoop dat er niet te veel mensen me voorbij steken. Voor ik het weet, zie ik in de verte al 'kilometer 2’ staan en daar moeten we ook terugdraaien naar de andere kant toe. Ik denk “Yes, ik ben al bijna over de helft” en loop vlotjes de hulppost voorbij. Af en toe hoor ik iemand roepen: "komaan UZA!". Dit geeft me een ultieme boost om richting finish te gaan. 

Onder luid applaus van mijn supporters, loop ik tot aan de finish. Met een rood hoofd en vol trots ga ik mijn man tegemoet en zeg: ‘‘Yes I did it!’’.

Nadien ga ik heel fier met een medaille rond mijn nek terug naar de UZA -tent en daar verbroeder ik met de andere lopers. Fijn dat ik nu één van hen ben, een UZA-loper.