Vanessa Hermans, medisch secretaresse Thorax- en vaatheelkunde

“Het wederzijds respect is met de tijd gegroeid”

Vanessa werkt sinds tien jaar als medisch secretaresse op de dienst thorax- en vaatheelkunde. In die periode groeide haar takenpakket en werd ze een vertrouwd gezicht voor de patiënten.

“De dokters van onze dienst weten wat ze aan mij hebben, en vice versa. Ik werk immers al tien jaar vast op deze dienst en het wederzijds respect is met de tijd gegroeid. Als een arts me vraagt om een patiënt op te bellen, kan hij ervan op aan dat het in orde komt. Anderzijds weet ik ook bij welke artsen ik een afspraak best nog eens in herinnering kan brengen.

Betrokken bij de artsen
Sinds enkele jaren plan ik de operaties in van alle artsen. Dat geeft me een fijn gevoel van betrokkenheid. Ook kamers boeken, afspraken maken met patiënten, tarificatie… het hoort er allemaal bij.

Multitasken en vriendelijk blijven
Als medisch secretaresse is het dan ook belangrijk om goed te kunnen multitasken. Je moet stressbestendig zijn en steeds vriendelijk blijven tegen de patiënten. Je bent immers het gezicht van de dienst en het eerste aanspreekpunt van de patiënt. De combinatie van het sociale aspect en het administratieve past perfect bij mij, zeker in een medische setting. Ik zou niet graag in een commerciële sector werken!”