Verpleegkundige operatiekwartier (werfreserve)

De verpleegkundige organisatie in ons OK bestaat uit zes teams of clusters. Elke cluster is verantwoordelijk voor de organisatie van een aantal chirurgische specialiteiten. Aan het hoofd van elke cluster staat er een clusterhoofd die verantwoordelijk is voor de dagelijkse organisatie. 

Cluster 1: NKO (neus, keel en oren), neurochirurgie en MKA (mond- en kaakaandoeningen):
Als verpleegkundige binnen cluster 1 ben je gespecialiseerd in de verschillende ingrepen voor neurochirurgie, NKO, MKA en tandheelkunde. Kenmerkend voor deze dienst is het belangrijke aandeel pediatrische patiënten in de verschillende disciplines en het werken met robotchirurgie.

Cluster 2: abdominale- kinder- en plastische heelkunde, urologie, gynaecologie en hepatobiliaire- en transplantatieheelkunde:
Deze cluster focust op verschillende ingrepen voor abdominale-, kinder- en plastische heelkunde, urologie, gynaecologie en hepatobiliaire- en transplantatieheelkunde. In deze cluster is goed overweg kunnen met kinderen een pluspunt.

Cluster 3: cardiochirurgie, vasculaire- en thoracale heelkunde:
Onze derde cluster staat in voor alle ingrepen met betrekking tot cardiochirurgie, vasculaire- en thoracale heelkunde. Een warm team van ervaren collega’s zijn bereid om jou alles bij te leren over deze pathologie.

Cluster 4: orthopedie en traumatologie:
In deze cluster werk je, net zoals in alle andere clusters overigens, intensief samen met collega’s alsook artsen (orthopedie – anesthesie). In deze cluster zal je continu uitgedaagd worden om dingen bij te leren.

Cluster 5: oftalmologie:
Oogheelkunde is een cluster die specifieke kwaliteiten vereist. Patiënten zijn tijdens ingrepen vaak bij bewustzijn. Als verpleegkundige is het daarom jou taak om de patiënt tijdens de procedure gerust te stillen en correct te informeren. Empathisch vermogen en communicatieve vaardigheden zijn hierbij belangrijke competenties.

Cluster 6: buitendienst:
De zesde en laatste cluster betreft onze buitendienst. Als verpleegkundige voor onze buitendienst maak je deel uit van het OK en bied je ondersteuning bij procedures onder narcose op afdelingen zoals gastro-enterologie, radiologie en kathlab. Je wordt onder meer ingezet op de pre-operatieve zone waar je de patiënten onthaalt, klaarmaakt en assisteert bij het plaatsen van locoregionale anesthesie. In deze cluster werkje in shiften die zich situeren tussen 7:00u en 19:00u (geen weekendwerk en geen wachtsysteem).

Wat ga je doen?

De opdracht bestaat uit het omlopen en instrumenteren bij ingrepen voor deze specialiteiten. Aan elke nieuwe verpleegkundige in het operatiekwartier wordt een algemeen en specifiek opleidingstraject aangeboden.

Bekijk ook zeker onze jobreportage, waarin OK-verpleegkundigen je meer vertellen over hun functie: https://www.youtube.com/watch?v=uO6qp4GbSo8

Wat verwachten we van jou?

 • je bent bachelor verpleegkundige (of gelijkgesteld) of HBO5-verpleegkundige;
 • je bent bereid om in een team intensief samen te werken samen met je collega’s verpleegkundigen en de artsen (chirurgen – anesthesie);
 • je bent bereid te leren en op regelmatige basis bijscholingen te volgen;
 • je neemt deel aan het systeem van permanentie in het operatiekwartier (thuiswacht).

Wat biedt het UZA als werkgever?

 • voltijds bediendecontract voor onbepaalde duur;
 • recuperatie 40-uren week (12 vrije dagen op jaarbasis);
 • 8 bijkomende verlofdagen buiten de wettelijke vakantie;
 • maaltijdcheques van 4 euro per gewerkte dag van 8u;
 • interessante verloning voor wat betreft de thuiswacht;
 • hospitalisatieverzekering en verzekering gewaarborgd inkomen;
 • je komt terecht bij een Top Employer;
 • gratis personeelsparking;
 • personeelrestaurant met gevarieerd aanbod;
 • verschillende kinderopvangmogelijkheden.

Interesse?

Gelieve duidelijk aan te geven in je motivatiebrief in welke cluster(s) je interesse hebt. Solliciteer online via www.uzatrektaan.be 

Een oriënterend gesprek waarbij we peilen welke specialiteit het best bij jouw profiel en interesses past, behoort ook zeker tot de mogelijkheden.

Voor meer info over de sollicitatieprocedure kan je contact opnemen met Sarah Peeters (HR) op het nummer 03/821 59 48.

Voor inhoudelijke informatie kan je verder contact opnemen met Ann De Troetsel, hoofdverpleegkundige operatiekwartier, op het nummer 03 821 36 86.
Ga terug