Wie zijn wij

Topbedrijf

Als universitair ziekenhuis investeert het UZA niet alleen in innovatie en onderzoek, maar ook in medewerkers. Als je in het UZA aan de slag gaat, kom je terecht in een topbedrijf dat je uitdaagt om je talenten verder te ontwikkelen. Niet voor niets is het UZA de aantrekkingspool voor talent uit de wijde omgeving.

Samen één team

Naast kansen voor verdere vorming en gunstige loon- en arbeidsvoorwaarden geven we ook aandacht aan extra service zoals kinderopvang. Ook niet onbelangrijk is de open, joviale en vriendschappelijke sfeer onder collega's. Teamspirit doet hier wonderen!

JCI-accreditatie en Magnet-erkenning voor veilige en kwaliteitsvolle zorg

In augustus 2015 behaalde het UZA het JCI-kwaliteitslabel. Dit Amerikaans label (Joint Commission International) staat voor een continue verbetering van kwaliteit en veiligheid. 

JCI is een internationaal kwaliteitslabel en staat voor een proces dat ervoor zorgt dat het ziekenhuis continu werkt aan een veilige omgeving voor patiënten, medewerkers en bezoekers. Het uitgangspunt van JCI is kwaliteitsvolle en veilige zorg voor elke patiënt. Die zorg moet uniform, doorheen het ganse UZA, door alle medewerkers en op elk moment, aangeboden worden.

Sinds oktober 2017 is het UZA het eerste ziekenhuis in Europa dat zich Magnet-erkend mag noemen. Magnet® is wereldwijd de hoogste erkenning voor verpleegkundige zorg. Om een Magnet-erkenning te behalen, moet een ziekenhuis inzetten op een aantoonbare en continue verbetering van patient outcomes - zoals doorligwonden en valpreventie -, nieuwe kennis en innovatie en uitmuntende professionele praktijk. Magnet-erkend zijn betekent ook dat een ziekenhuis in staat is om verpleegkundigen aan te trekken en te behouden.

Het UZA, een topper onder de Top Employers

Voor het dertiende jaar op rij mag het UZA zich in 2018 opnieuw een ‘Top Employer’ noemen! 

Het jaarlijkse internationale onderzoek door het Top Employers Institute erkent toonaangevende werkgevers wereldwijd. Tijdens de procedure wordt er een doorlichting gemaakt van de arbeidsvoorwaarden en wordt er gekeken naar het geven van ondersteuning voor de ontwikkeling van talent op alle niveaus binnen het bedrijf. Om de validiteit van het proces te waarborgen worden alle antwoorden door een onafhankelijke partij aan een audit onderworpen.

Het UZA biedt uitstekende arbeidsomstandigheden, koestert talent, ontwikkelt zich op alle niveaus van de organisatie en optimaliseert voortdurend het personeelsbeleid. Het UZA zorgt dus goed voor iedereen, ook voor haar medewerkers.